Recepti/ Ručak/ Slano

Riblji štapići na paleo način

Ovo jelo sam izmislila jučer iz čistog očaja jer moj sin u zadnje vrijeme jede samo ono što sam može staviti u usta, isključujući razne juhe i kašicem koje može ali jednostavno neće jesti žlicom.

Sjetila sam se da sam negdje pročitala da se može pohati s bademovim brašnom pa sam odlučila to isprobati na komadićima ribe, budući da se riblji štapići uvijek spominju kao dobar finger food za djecu.

Budući da sam u ribarnici uspjela kupiti samo 3 manja oslića, nije mi bilo drugoga nego se snaći s njima. Malo sam se namučila dok sam ih očistila, ali ispalo je fenomenalno, čak je i mladi gospon pojeo OK količinu za prvi put. Uz to je na svoje inzistiranje cuclao šnitu limuna sa slike kojoj sam skinula koru, a na moje tu i tamo gricnuo kuhanu mrkvu. Bez komentara. 🙂

Ja sam pojela dio štapića za ručak s umakom od češnjaka i peršina i rajčicom, a par ih je ostalo i za večeru i bili su skroz dobri i hladni.

Riblji štapići na paleo način

Ispiši
Količina: 12 kom

Sastojci

Priprema

1

Ribice očistite od kosti i svaku polovicu izrežite na nekoliko dijelova, ovisno o koliko želite da su vam štapići veliki (ja sam od jedne ribice dobila 4 manja komada, radi malih ručica).

2

Dobro posušite komade koje ćete pohati, malo ih posolite.

3

Izmutite jaje sa soli i paprom.

4

Svaki komadić umočite u jaje, pa uvaljajte bademovo brašno.

5

U dubljoj tavi ili posudi rastopite svinjsku mast (sa ili bez malo maslinovog ulja) i kad je dovoljno vruće stavite pržiti pripremljene komadiće ribe.

6

Pržite 3-4 min sa svake strane, odnosno dok ne dobiju lijepu boju.

Napomena

Super mi je kod pohanja s bademovim brašnom što nema onog sagorjevanja kao kod mrvica od žitarica. Dosta se brašna od badema u pohanju odvoji od mesa, ali ne sagorjeva, već samo ostane u tavici natopljeno s masti.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar