Recepti/ Savijača/ Slatko

Štrudla od jabuka bez glutena s brašnom od heljde

Štrudla od jabuka bez glutena

U ovom receptu sa vama dijelim moj vrlo jednostavan i brzinski recept, Štrudla od jabuka bez glutena s brašnom od heljde, koji si često radim u sezoni jabuka.

Ovo je recept bez jaja, bez orašastih plodova, a ako maslac za premazivanje zamijenite kokosovim uljem, lako može biti i bez mliječnih proizvoda.

Tijesto je jako jednostavno i nutritivno, sastoji se od svega nekoliko bazičnih i zdravih sastojaka: brašna od heljde i maslinovog ulja s malo tapioke i meda.

MOŽE LI JEDNOSTAVNIJE?

Ranije sam objavila recept za predivnu paleo savijaču, ali s njim sam znala imati problema prilikom rolanja, što ovdje nije slučaj, kao što ćete vidjeti u receptu, ovo tijesto kada se lijepo razvuče na dobro pobrašnjenoj podlozi (s tapikom), lako se savije, bez da puca.

Bezglutenska prehrana je za mene najzdravija prehrana, jer imam celijakiju, no bezglutenska prehrana može biti itekako nezdrava, ako ne pazimo na raznolikost i cjelovitost namirnica. Više o tome možete pročitati u mom članku Dvije vrste prehane bez glutena.

Zagovornik sam obroka pripremljenih kod kuće jer svaki takav obrok će biti zdraviji i bolji od kupovnog, jer neće imati štetne jeftine sastojke i dodatke, a to dugoročno ima veliki utjecaj na zdravlje.

Ova je štrudla od jabuka s brašnom od heljde brzo gotova i najbolja je dok je svježa, iako je super i sljedeće jutro za doručak.

Već sam ranije objavljivala fine jesenske ideje s jabukama na blogu, kao što su ova paleo/LCHF pita od jabuka i ova divna pita.

Recept:

SASTOJCI ZA 1 štrudlicu, odnosno za jednu osobu:

Nadjev:

✔️ 3 jabuke

✔️ žlica meda

✔️ žličica cimeta

✔️ Po želji: mljeveni orasi, grožđice i sl.

Tijesto (kore)

✔️ 125 g (240 ml) brašna od heljde

✔️ 1 žlica škroba od tapioke

✔️ 30 ml maslinovog ulja

✔️ žlica meda

✔️ mješavina začina pumpkin spice (cimet, muškatni oraščić, klinčić,

✔️ vode koliko je potrebno

✔️ maslac ili kokosovo ulje za premazivanje

U videu recepta Štrudla od jabuka bez glutena s brašnom od heljde, možete točno vidjeti kako pripremiti ovaj fini smotuljak od jabuka:

Dobar tek i javite kako vam je ispalo!

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar