Celijakija/ Članci/ Inspiracija/ Recepti/ Sirova hrana/ Zdravlje

Sirova hrana idealan ljetni obrok

Sirova hrana idealan ljetni obrok

Ljeto obiluje svježim povrćem i voćem i to nam je idealna prilika da si malo počistimo i olakšamo prehranu. Svako ljeto nastojim nastojim imati barem jedan obrok sirove hrane svaki dan, jer je sirova hrana idealan ljetni obrok i nešto je što mom organizmu jako paše u toplom dijelu godine.

Moje osobno iskustvo je da mi isključivo sirova prehrana ili raw food ne odgovara, ali uviđam i razumijem njene benefite se trudim uključiti u svoju prehranu jer je sirova hrana idealan ljetni obrok.

Već sam dijelila neke recepte sirove hrane – raw food na blogu, a sada dijelim još izvora inspiracije, koje nikada nije dovoljno.

Ja sam početnik u pripremi ove vrste recepata, stoga sam uvijek u potrazi za inspiracijom 🙂

Našla sam ove dvije knjige s receptima u .pdf formatu, a koje su obogatile moj sirovi jelovnik ovo ljeto, a i ubuduće.

To su ove e-knjige:

  1. 100% RAW LOVEthe ultimate recipe collection
    Ova knjiga ima preko 100 stranica predivnih recepata od smoothia, salata, galvnih obroka i deserata i pravi je mali dragulj sirove hrane.
  2. RAW FOOD SELF MADE – a journey across raw food cuisine
    To je knjiga sa preko 60 recepata, prikladna za početnike, sa svim načinima pripreme hrane na sirovi način.

Naime, često mi nedostaje inspiracije za sirove obroke, pa se ne maknem dalje od salata i smoothija, no sirova hrana je puno više od toga.

I nemojte se obeshrabriti i misliti da trebate skupe uređaje kao što su skupi blender i dehidrator da biste se hranili sirovim obrocima, jer to nije istina.

Uživajte u laganim receptima i ljetu te isprobavanjima nove hrane i praćenjem svojih reakcija na nju! Možda se iznenadite <3

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar