Recepti/ Slatko

Čokolada iz kućne radinosti

Napraviti svoju čokoladu je nevjerojatno jednostavno.

Potrebna su samo tri sastojka: kakao, masnoća i med. Postoji mnogo različitih izvora navedenih sastojaka, a ja sam odabrala one pomoću kojih ćemo dobiti zdravu, bezglutensku, tamnu, gorkastu čokoladu.

Čokolada iz kućne radinosti

Ispiši
Količina: 160 g Vrijeme za pripremu: 15 min

Sastojci

Priprema

1

Pripremite kalup za čokoladu. Ja koristim silikonski, no može se upotrijebiti i bilo koja plitka posuda obložena papirom za pečenje (kako bi osigurali kasnije lagano vađenje čokolade).

2

Stavite kakao maslac i med u posudu (posuda nije direktno na vatri, već u većoj posudi u kojoj se zagrijava voda) i počnite lagano zagrijavati.

3

Započnite miješanje kada se sastojci počnu topiti. Nastavite miješati dok se sastojci potpuno ne otope i dobijete homogenu tekuću masu.

4

Dodajte sirovi kakao u prahu i nastavite miješati sve dok ponovo ne dobijete homogenu smjesu.

5

Nasipajte tekuću smjesu u kalup kojeg ste pripremili na početku. Pričekajte da se smjesa ohladi na sobnu temperaturu pa je potom stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Napomena

Po željama se može se u smjesu dodati npr. maslac od lješnjaka ili nekog drugog oraščića, sjeckanih prženih lješnjaka, badema ili oraha, grožđica i sl. Još jedna fantastična ideja za okus je naribati koricu od naranče i uliti malo soka od naranče.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar