Doručak/ Palačinke/ Recepti/ Slatko

Palačinke od banane i kikirikija

U zadnje vrijeme eksperimentiram s novim brašnima, koja su bez glutena i bez žitarica, a osim brašana koje uobičanjeno koristim (brašno badema, lješnjaka, kokosa, arrowtoot, tapioca, lan, sezam). Otkrila sam tako da postoji i brašno od kikirikija. Nevjerojatno je, oduševljena sam i želim to podijeliti s vama. Radi se o nutritivnom brašnu koje ima 50% proteina, niski udio masti, ali i relativno niski udio ugljikohidrata od svega 3% (vlakana 16%).

U odnosu na bademovo brašno je jeftinije. Iako je kikiriki mahunarka, pa se ne bi uklopio prema nekima u paleo, ja sam oduševljena njegovim okusom, mirisom, teksturom i činjenicom da nije žitarica, tako da će postati stalni stanovnik mog kuhinjskog ormarića, bio po definiciji paleo ili ne.

Jedina mana mu je što ga, naravno, nema kod nas za kupiti, pa sam ga nabavila na iHerb-u.

Radila sam već nekoliko stvari s njim, sve što sam probala je otprve uspjelo i bio je totalni hit doma. Ove palačinkice su brzinski gotove i prefine, radila sam ih već puno puta. Moj sin ih obožava, pojede za večeru 3-4 komada.

Originalni recept je ovdje.

Palačinke od banane i kikirikija

Ispiši
Količina: 15 kom Vrijeme za pripremu: 20 min

Sastojci

Priprema

1

Sve izblendati.

2

Peći na tavi za palačinke na kokosovom ulju istovremeno po 2-3 palačinkice.

3

Za pojedinu palačinkicu trebaju 2 velike žlice smjese.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar