Recepti/ Slatko/ Torta

Paleo torta od čokolade

Dijelim s vama predivnu tortu. Jednostavna za napraviti, jako ukusna i bez egzotičnih sastojaka. Bazu čine orasi, bademi i kakao. Možete slobodno napraviti i browniese od nje. Glazura nije obavezna, a jako uz nju pase šlag.

Paleo torta od čokolade

Ispiši
Količina: Za 12 osoba Vrijeme za pripremu: 60 min

Sastojci

Priprema

1

Pomiješati zasebno suhe i vlažne sastojke, pa ih nakon toga sjediniti ručnim mikserom.

2

Izliti u kalup za tortu promjera oko 23 cm.

3

Peći na 175°C oko 45 min, ili dok čačkalica iz sredine ne izlazi suha.

4

Kada je torta pečena i ohlađena preliti ju glazurom od čokolade i sve skupa dobro ohladiti prije posluživanja.

5

Glazura: zagrijati na pari sve sastojke osim kakao praha i miješati dok ne postanu homogena smjesa. Na kraju dodati kakao prah, miješati dok se ne rastopi i potom glazuru preliti po biskvitu.

Napomena

Na vrh sam stavila gumene bombone od želatine.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

2 komentara

  • Odgovori
    Maja
    6. studenoga 2017. u 12:30

    Draga Ana, imam dva pitanja u vezi ove torte. Da li je tekstura biskvita takva da se može prerezati na pola da dobijem 2 kata? Mogu li smanjiti količinu meda ili u tom slučaju moram med nadomjestiti s nečim? Hvala unaprijed! Lp, Maja

    • Odgovori
      Yogiana
      9. studenoga 2017. u 22:51

      Maja, moglo bi se izrezati na pola ako ste spretni ili imate onaj rezač za torte, jer lijepo se digne (kalup za tortu promjera oko 23 cm.) Naravno, sve u mojim receptima je zamijenjivo, samo logično ako stavite stevije, onda umijesto meda, za nadoknadu volumena dvije dodajte žlicu-dvije nekog vlažnog sastojka da se održi konzistencija. JAvite kako je ispalo!

    Ostavite komentar