Božić/ Keksići/ Recepti/ Slatko

Paleo keksići

Ovo su još jedni klasični paleo keksići koje sam smislila na licu mjesta sa sastojcima koje sam imala u kuhinji. Gotovo svi sastojci su zamjenjivi, samo se treba držati omjera suhih i vlažnih sastojaka kako bi se tijesto dalo lijepo razvaljati.

Paleo keksići

Ispiši
Količina: 30 komada Vrijeme za pripremu: 20 min priprema + 15 min pečenje

Sastojci

Priprema

1

Pomiješati u posudi suhe sastojke.

2

Dodati im bjelanjke, vaniliju i med i sve izmiješati.

3

Dodati najprije po jednu žlicu rastopljenog maslaca i soka od naranče, pa u ovisnosti o tome kako se tijesto ponaša dodavati još koliko je potrebno.

4

Kada se od tijesta može formirati kugla koja se ne lijepi za posudu, tijesto prebaciti u frižider da se malo učvrsti prije valjanja.

5

Nakon 15 min u frižideru tijesto podijeliti na pola, pa svaku polovicu razvaljati između dva lista masnog papira i raditi keksiće željenih oblika.

6

Peći keksiće na 160 -170°C oko 15 min (ovisno o njihovoj debljini, pećnici i tome da li želite da vam budu više hrskavi ili mekani).

7

Ohladiti ih i čuvati u kutiji za kekse.

Napomena

Mogu se dodati razni začini po želji, tipa korica od naranče, cimet, đumbir ili začini za medenjake.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar