Doručak/ Kaša/ Recepti/ Ručak/ Sirova hrana/ Slatko/ Vegan

Sirovi zeleni ručak

Ovo je tip obroka koji često pripremam kada imam svježeg zelenog povrća, jer je fin, zasitan, nutritivan, lako probavljiv i fantastično jednostavan.

Najčešće mi ovakav obrok paše za doručak ili ručak ako sam u žurbi. S obzirom da ima i zdravih masnoća (avokado, konopljine sjemenke) i proteina (konopljine sjemenke, sirovi prah sa spirulinom) te nešto ugljikohidrata (banana), zasitan je i lako zamjeni klasičan obrok.

Za dodatnu nutritivnu vrijednost u ovaj smoothie sam dodala sirovi prah na bazi spiruline, konoplje, mace i lucume koji sam kupila ovdje, a koji je bogati vlaknima, proteinina i vitalnim mikronutrijentima.

Sirovi zeleni ručak

Ispiši
Količina: 1 Vrijeme za pripremu: 5 min

Sastojci

Priprema

1

Bananu, avokado, zelenje, prah, steviju i vodu izmiksati u glatki, ali gusti kašasti smoothie.

2

Zeleni smoothie izliti u zdjelicu pa s gornje strane posipati sjemenkama konoplje.

3

Sa strane pripremiti orašaste plodove i svježe voće prema izboru (ja sam izabrala brazilske orahe radi selena, konoplju radi omega-3 masnih kiselina i proteina i mirišljave bio jagode).

4

Jesti polako, u svakom zalogaju kombinirati smoothie, sjemenke, orašaste i voće.

Napomena

Ne zaboravite jesti polako i pomno i žvakati svaki zalogaj da se pokrenu probavni sokovi i da vaš organizam iz ovog obroka dobije što više hranjivih tvari.

Ovakav obrok vašem je tijelu predivna poruka da ga volite i podržavate svojim prehrambenim izborima.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar