Recepti/ Slatko

Paleo šmarne

Već sam sto puta pokušavala napraviti palačinke s kokosovim brašnom, ali koji god recept da probam uvijek na kraju jedemo šmarne (iskomadane palačinke). Smjesa mi jednostavno ne ispada dovoljno elastična da uspijem prekrenuti palačinku.

Danas sam probala novu varijaciju recepta i, naravno, ponovno smo jeli šmarne (iliti čmarne kako ih moj dragi zove 🙂 ) No ne odustajem ja samo tako, naći ću kad-tad savršeni omjer sastojaka, a do tada evo recepta za prefine šmarne, paleo way.

Paleo šmarne

Ispiši
Količina: Za 2 osobe

Sastojci

Priprema

1

Prvo istući jaja i kokosovo ulje, potom dodati soli, kokosovog brašna i mlijeka.

2

Praviti se da pečete deblje palačinke na tavi s malo kokosovog ulja, a onda umjesto okretanja iskomadati "palačinku" i prekretati dijelove po tavi dok se ne dobiju lijepu boju.

3

Pečene šmarne stavljati u veću posudu i na kraju po želji pomiješati s 2 žlice pekmeza, medom ili nekim drugim slatkim preljevom.

4

Od ove količine se speku oko 4 deblje "palačinke", odnosno bude dosta šmarni za 2 osobe.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

2 komentara

  • Odgovori
    Anja
    13. ožujka 2017. u 15:56

    Pozdrav,
    iako ne stignem isprobati sve što želim, s veseljem pratim Vaš blog.
    Imam jedno pitanje koje se odnosi na kokosovo ulje: imam kući ekstradjevičansko kokosovo ulje (s mirisom) i ono bez mirisa, piše da je organsko – njega koristim najviše za prženje. Vidim da u receptima često koristite kokosovo ulje, pa bi me zanimalo npr. u ovom receptu koje biste stavili – ono bez mirisa ili ekstradjevičansko, u kojem se osjeti kokos? Kad god u neko jelo ubacim ekstradjevičansko kokosovo ulje, njegov okus preuzme glavnu ulogu u receptu pa mi se to često ne sviđa.
    Hvala! Anja

    • Odgovori
      Yogiana
      13. ožujka 2017. u 19:40

      Meni vam taj miris pase pa ja svugdje koristim ulje s mirisom. Vi se ravnajte po tome sta vama pase! Pozdrav

    Ostavite komentar