Doručak/ Recepti

Ideje za LCHF i paleo doručak

Ne preskačem doručak nikada. Preskočit ću ručak, češće većeru, ali doručak nikada. Valjda je to nešto psihološki, jer osjećam se bolje i produktivnije kada znam da sam započela dan doručkom. No, s malim djetetom teško se izboriti za vrijeme za doručak, pa moj doručak mora biti brzinski i u isto vrijeme visoko hranjiv i zasitan. Većinu vremena to iziskuje planiranje i pripremanje večer ranije, tako da rijetko kada idem spavati bez ideje što ću ujutro doručkovati.

Prestala sam jesti voće i slatke kaše ujutro, jer se bolje osjećam i dulje sam sita od manje ugljihohidrata. Ponekad napravim ipak ovu brzinsku granolu.

Evo primjera mojih tipičnih doručaka u zadnje vrijeme, većinu sam već podijelila na Facebooku, ali ovdje su sada recepti na jednom mjestu.

  1. Ako je baš jako velika frka i žestoli krkljanac ujutro s vremenom, onda napravim topli kakao od masnog kokosovog mlijeka, natrpam ujutra brdo maslaca, jednan žumanjak i malo meda ili stevije i sve promućkam u ručnom mikseru. Drži me dosta dugo, ali kraće od nekog krutog obroka.
  2. Spiralizirana tikvica kratko razmekšana na maslacu i češnjaku sa svježim začinskim biljem (bosiljak, menta) i rajčicama!
  3. Avokado je idealan za doručak. Jedna od kombinacija: avokado, domaći namaz od indijskih orascica i bosiljka ili kupovni pesto, maslinovo ulje, rajčica, svježa menta ili neki drugi začin. Recept za namaz pogledajte ovdje.
  4. Još jedna kombinacija s avokadom: avokado, jedan manji krastavac, češanj češnjaka, šaka borovnica, malo pesta i maslinovog ulja.
  5. Još kombinacija s avokadom: avokado, spiralizirane tikvice malo smekšane na maslinovom ulju i pesto.
  6. Ponovno avokado: na kockice narezan jedan srednji avokado, jedan paradajz, jedan srednji svježi krastavac, češanj češnjaka, žličica-dvije pesta, malo maslinovog ulja i šaka slatkih bobica grožđa.
  7. Ako imam spreman neki LCHF kruh ili krekere već pripremljene onda je lako – na njih samo nabacim maslaca, pesta, šnitice špeka i sa strane narežem svježeg povrća. Toga pojedem dosta. Kruh često tostiram prvo jer mi stoji u frižideru, a odlični su mi Anitina LCHF rustica koju sam nedavno otkrila, te naravno moj kruh od bademovog brašna. Sve se da tostati i super je okusa danima.
  8. Ponekad navečer prije spavanja napravim slane palačinke (4 jaja + ABC sir od 100 g) i spremim ih u frižider, ujutro dok se spremam taman se malo opuste pa ih napunim s maslacem, pršutom, ako imam tvrdim sirom i vlascem, zarolam i savršeni doručak je gotov.
Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar