Keksići/ Recepti

Hrskavi keksići od oraha

Ovi fantastični mirišljavi, ukusni, hrskavi keksići stižu nakon blagdana, jer sam ih tek sada usavršila. No bolje ikad nego nikad, toliko su fini da pašu u svako doba.

Jedini je problem s njima što ih se ne može prestati jesti, zato ih preskočite ako ste na postblagdanskom detoxu, jer se nećete moći kontrolirati. 🙂

Ideja za ove keksiće dolazi od Marine sa bloga Prava hrana, a temelje se na njenim keksićima od kikirikija. Složile smo se da su toliko fini, da ih moramo podijeliti.

Marina inače kaže da se od njih mogu raditi i klasične vanilin kiflice. Doista imaju okus i miris vanilin kiflica. Ili vanilica, kako ih je moja baka zvala. <3

Hrskavi keksići od oraha

Ispiši
Količina: oko 40 kom

Sastojci

  • 540 ml mljevenih oraha
  • 360 ml aru praha (arrowroot brašna)
  • oko 300 g maslaca
  • 4 žlice meda
  • pola žličice soli
  • 3 žličice ekstrakta od vanilije ili vanilije u prahu
  • nadopuna: zbog bolje povezanosti sastojaka savjetujem dodati i jedan bjelanjak, čisto da budu malo manje prhki, ništa drugo

Priprema

1

Narežite maslac na kockice (odmah na početku ga izvadite iz frižidera da se malo ugrije).

2

Pomiješajte suhe sastojke, mljevene orahe i aru prah.

3

Dodajte med i maslac narezan na kockice, malo soli i vaniliju.

4

Mijesite rukama smjesu, dok maslac ne omekša pod rukama i ne formira se relativno čvrsto tijesto od kojega se daju raditi loptice (ovisi o tome koliko su vam orasi vlažni, trebate ćete možda još malo maslaca, ali nemojte pretjerati da vam se keksići ne razliju - kao meni prvi puta).

5

Rukama oblikujte loptice (ne smiju se lijepiti za prste, ako se lijepe, dodajte žlicu aru praha), pa ih spljoštite u obliku keksića na pak papiru. Meni je ispalo taman 6 redova po 7 keksića.

6

Na kraju ako želite, utisnite ih vilicom da ostanu tragovi (ja sam ih utisnula prije pečenja).

7

Pecite ih na 150°C 20-30 min.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar