Doručak/ Puding, pjenica, krema/ Recepti/ Slatko

Puding od jagoda

Jedna od divnih stvari kod izvorne prehrane bez žitarica je da se koncepti s kojima smo odrasli zamijenjuju potpuno novima. Tako se briše granica između onoga što je “prikladno” za doručak, ručak ili večeru. Isto tako, preoblikuje se pojam pojedinih jela, npr. kruha, kolača, priloga mesu, a sve dobiva novi oblik, okus i dimenziju. Ono što postaje primarno je jednostavnost, izvornost i nutritivna vrijednost namirnice, a sve ostalo postaje nebitno.

Puding od jagoda

Ispiši

Sastojci

Priprema

1

Mlijeko, vodu, jagode, vaniliju i med/steviju smiksati u blenderu.

2

Staviti u posudu i dodati chia sjemenke.

3

Dobro promiješati.

4

Za 10 min ponovo promiješati i staviti u frižider preko noći.

5

Ujutro blago podgrijati za doručak ili ostaviti za hladni desert tijekom dana.

Napomena

Sigurna sam da ovaj puding niti jedno dijete neće ostaviti ravnodušnim. 🙂 Prije konzumacije možete dodati komadiće banane ili izmiksanu bananu ili grožđice ili nešto slično. 🙂

Ovaj način prehrane za mene je divan poligon za vježbanje kreativnosti i “početničkog uma”, kao i granica vlastite fleksibilnosti. Evo još jednog pojma okrenutog naglavačke: puding.

Ovaj puding od jagoda predivno je hladno osvježenje tijekom vrućih dana, a isto tako može biti i fini doručak ako se nježno podgrije. Umjesto jagoda prikladno je bilo koje slično voće.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

2 komentara

  • Odgovori
    Ivana
    4. travnja 2017. u 16:14

    Super izgleda! Kako se radi puding od jagoda? Ne vidim recept ;(
    Hvala!!!

    • Odgovori
      Yogiana
      5. travnja 2017. u 18:10

      Hvala vam, zaboravili smo u prebacivanju ubaciti dio koji pokazuje recept u postu 🙂

    Ostavite komentar