Napitak/ Recepti

Kokosovo mlijeko

Otkako radim ovo kokosovo mlijeko, preporodila sam se. Imala sam problem jer mi mliječni proizvodi ne odgovaraju. Nažalost “pravo” kokosovo mlijeko koje volim (marka Rapunzel) košta kao suho zlato, a mlijeko od badema koje je isto divno je ipak malo preskupo i komplicirano za raditi svaka dva dana.

S ovim mlijekom nema namakanja, dakle brže se napravi nego bademovo, nije skupo i fino je. Ima blagi okus kokosa jer sadržava nešto masnoće, ali nije nametljiv i naporan (kao što zna biti ono kokosovo mlijeko iz limenke) pa se može lako uklopiti u jutarnji kakao ili kavu uz dodatak maslaca ili kokosovog ulja.

Kokosovo mlijeko

Ispiši
Količina: 1 litra

Sastojci

  • 2,5 dl organskog sjeckanog kokosa
  • 850 ml vode
  • (po želji za slatkoću dodati datulju, med ili steviju)

Priprema

1

Zagrijte vodu da bude vruća, ali ne kipuća. U blender stavite sjeckani kokos i vruću vodu.

2

OPREZ! Vruća voda u blenderu stvara pritisak, pa da vam ne odleti poklopac, otklopite onaj mali prozorčić ako ga imate na poklopcu blendera (ja imam na VerVita blenderu), ili radite na dva puta s manjom količinom vode.

3

Dobro izblendajte kokos i vruću vodu.

4

Iscijedite mlijeko kroz gazu ili krpu.

5

Ako ćete dodavati datulju, med ili steviju vratite iscijeđeno mlijeko u čisti blender i sve dobro izblendajte.

6

Pohranite u staklenku, čuvajte u frižideru i potrošite u roku 2-3 dana.

Napomena

Kao što vidite na slici na vrhu se nakuplja masnoća, pa prije korištenja dobro izmiješajte masnoću s mlijekom da i nju iskoristite.

Podržite naš rad na blogu ako vam se sviđa ovaj sadržaj. Svojom donacijom pomažete širenju informacija o predivnoj nutritivnoj prehrani za zdravlje velikih i malih. Svoju donaciju možete ostaviti ovdje.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar